Sziasztok, Sketchup fagyási problémám van.
Dell precision 7510
i7-6820HQ 2.7Ghz
32Gb RAM
Quadro M2000M
Intel HD 530
Win 10 pro
Egyik napról a másikra jelentkezett a probléma.
Ha folyamatosan nyitott képernyővel használom a programot nincs probléma.
Ha átváltok másik ablakra(google chrome stb.) majd random vissza a sketchup ablakra akkor lefagy(not responding) és ha várok a program válaszára akkor lefagy teljesen és csak kemény újraindítás lehetséges.
Ha nem várok a válaszra akkor csak bezáródik a sketchup és ha megpróbálom újra elindítani a sketchupot, akkor megjelenik az az ablak ami azt jelzi, hogy a Sketchup csak videókártyával futtatható, tehát mintha lekapcsolta volna teljesen a videókártyát.
A probléma jelentkezik a sketchup 2016 2018 2020 2022 a Sketchup 8 nem.
A számítógépet teszteltem más grafikai programokkal, játékkal, teszteltem keményen 1órán keresztül stressz teszttel, de nem jelentkezett a probléma.
A Dell adott ki 2022 június 22-én új illesztő programot 824Mb de én nem telepítettem automatikusan települt. Azóta visszaraktam a korábbi verziót(2022 február) azzal sem lett jobb. Ma felraktam egy Nvidia oldalról letöltött verziót(2022 június 26), de így sem jó.
Ezek alapjná úgy gondolom szoftveres a probléma és csak a Sketchupnál.
Az automatikus mentés ki van kapcsolva és a merevlemezről dolgozok, nem szinkronizálom a fájlt. Bármilyen fájllal jelentkezik a probléma mérettől és tartalomtól függetlenül.
Bővítmény nincs telepítve.
Korábban ritkán használtam külső monitort.
A Sketchup újratelepítést is próbáltam már, illetve a SU2022 teljesen új volt.
Itt ugyanarról a problémáról volt szó, de nincs megoldás:
Elnézést a google fordítóért…
Köszönöm