Sketchup freezing

Sziasztok, Sketchup fagyási problémám van.
Dell precision 7510
i7-6820HQ 2.7Ghz
32Gb RAM
Quadro M2000M
Intel HD 530
Win 10 pro

Egyik napról a másikra jelentkezett a probléma.
Ha folyamatosan nyitott képernyővel használom a programot nincs probléma.
Ha átváltok másik ablakra(google chrome stb.) majd random vissza a sketchup ablakra akkor lefagy(not responding) és ha várok a program válaszára akkor lefagy teljesen és csak kemény újraindítás lehetséges.
Ha nem várok a válaszra akkor csak bezáródik a sketchup és ha megpróbálom újra elindítani a sketchupot, akkor megjelenik az az ablak ami azt jelzi, hogy a Sketchup csak videókártyával futtatható, tehát mintha lekapcsolta volna teljesen a videókártyát.
A probléma jelentkezik a sketchup 2016 2018 2020 2022 a Sketchup 8 nem.
A számítógépet teszteltem más grafikai programokkal, játékkal, teszteltem keményen 1órán keresztül stressz teszttel, de nem jelentkezett a probléma.
A Dell adott ki 2022 június 22-én új illesztő programot 824Mb de én nem telepítettem automatikusan települt. Azóta visszaraktam a korábbi verziót(2022 február) azzal sem lett jobb. Ma felraktam egy Nvidia oldalról letöltött verziót(2022 június 26), de így sem jó.
Ezek alapjná úgy gondolom szoftveres a probléma és csak a Sketchupnál.
Az automatikus mentés ki van kapcsolva és a merevlemezről dolgozok, nem szinkronizálom a fájlt. Bármilyen fájllal jelentkezik a probléma mérettől és tartalomtól függetlenül.
Bővítmény nincs telepítve.
Korábban ritkán használtam külső monitort.
A Sketchup újratelepítést is próbáltam már, illetve a SU2022 teljesen új volt.
Itt ugyanarról a problémáról volt szó, de nincs megoldás:

Elnézést a google fordítóért…
Köszönöm

Do you see the problem if you completely close Chrome?

I also thought of this this morning, so I tried that Google Chrome was not open and the problem appeared when only Excel was open.
Actually, if I switch back to the SU window from any window, the freeze can happen in random mode. If I’m lucky then the 30th shift, if not then the 5th.

Hey Guys, I’m starting to understand…I turned off (0x) the OpenGL multisaple anti-aliasing setting and now it doesn’t freeze.
Probably there is no smoothing in the SU8 version, that’s why it didn’t freeze.
Does anyone have any idea why this problem came overnight after 2 years?
Thanks