Inference Points constantly stop working

Sketchup is constantly losing its ability to find snap points, and if I click anyway it appears to get the right point, but then doesn’t give me any axes guides or allow me to lock an axis with arrow keys. It is not affected by being in or out of groups. I can often fix it by hiding the program and reopening it.
I’m running Sketchup Studio Version 23.1.341 on a mac, with Sonoma 14.2.1. I’m gathering that there are issues with Sonoma and painting materials, but didn’t see anything on here about this.

Thoughts?

SketchUp 2023 doesn’t support Sonoma so it’s possible there are graphics issues.

Please correct your forum profile. SketchUp Studio is not SketchUp for Schools.

I’ve had this happen with Sonoma, and when it does I save the model at that point. Following the save the inferencing starts again for a while and then rinse and repeat!

I have this same problem and it’s extremely annoying. I have found that if I am trying to snap and it won’t, I can select another tool then switch back to the tool I’m trying to use it will then work. I can’t believe that Sketchup 2023 doesn’t support Sonoma. None of the other programs I use are as far behind as Sketchup. Very frustrating waiting for Sketchup 2024.

Same here. I have a brand new 2024 Mac running Sonoma, and brand new sketchup version 24.0.483
Same issue as Dangr.
Suuuuuucks

I worked with Sonoma and SU 2023. To me it seemed fairly stable. The issues with snapping -Edit-, according to a number of recent posts:

I see this regularly when models get larger, both in 2023 and now 2024. I suspect that it’s something with event handling on the window itself, because clicking on the desktop to activate the Finder then clicking back onto the SU window to activate SU, seems to clear it up every time.