Do you know how to work in SketchUp?
Do you want to create that model for 3D rendering or printing?
How detailed do you want it to be?
What does it look like on the part that is not visible in the picture?
Salut Mihai, te pot contacta pe alta platforma de socializare sa vorbim mai multe despre forma aceea? Iti multumesc mult.
Salut, Razvan!
Poti da click pe avatar-ul meu si sa trimiti mesaj privat daca asa consideri ca-ti e mai usor. In cazul in care nu apare butonul de ‘Message’, probabil ca acesta se activeaza dupa trei postari ale unui membru nou al forumului.
Da ,momentan nu am optiunea de a iti da mesaj, daca ai discord ma poti adauga cand ai timp sa ma ajuti si sa iti explic mai in detalii - zar20
Am vazut intrebarea din celalat thread, e indicat sa nu deschizi doua identice.
In privinta formei, depinde de cat de bine lucrezi in SketchUp, pe de o parte, iar pe de alta, raman aceleasi intrebari… ce faci cu modelul… doar il randezi sau il printezi 3D?
Cit de detaliat si fidel originalului il vrei?
Si inca o chestie, e bine sa intrebi si sa raspunzi la intrebari in forumul public pentru ca sint membri din intreaga lume care pot da o mina de ajutor si-ti pot da solutii, pentru ca in cazul acelei vaze, sint mai multe moduri in care o poti crea (e adevarat, in functie si de ce vrei sa obtii).
Eu am creat acea varianta foarte rapid pentru ca m-am folosit de poza pe care ai aratat-o si am folosit AI pentru a-mi genera modelul. Insa acesta are nevoie de modificari, in functie de necesitati.
Altfel, daca ai poze din mai multe directii, poti folosi un program de fotogrametrie care-ti poate genera modelul.
Sau, il poti modela daca ai poze (top, lateral, fata, etc.) creind o versiune low poly pe care o subdivizezi. Daca vrei sa-i adaugi si mai multe detalii, poti folosi o extensie cu care s-o sculptezi la forma dorita.
Doresc sa folosesc forma asta pentru un proiect , trebuie sa fie destul de detaliata , desigur uite aici o poza din cealalta parte a modelului. Iar la forum nu am intrebat aceasi chestie de 2 ori, incerc sa gasesc pluginuri sa pot crea ceva similar cu modelul facut.
Da stiu sa folosesc Sketchup dar nu multe pluginuri , acest model o sa il folosesc pentru 3D printing.
Din moment ce ai acces la acel obiect si-i poti face poze, iti recomand sa folosesti fotogrammetria pentru a genera modelul aproape identic.
Altfel, sa-l modelezi ai avea nevoie de cunostinte de lucru cu ‘quads’ si ‘subdivisions’, si acces la extensii cum ar fi Vertex Tools si SUbD sau Artisan.
another photo in the other thread
Way too small!
But, if he follows the photogrammetry tutorials and takes the necessary pictures, he could get a very detailed model for 3D printing.